čtvrtek 20. července 2017

Jablonec - Liberec 1: 1, Podještědské derby víťaza nemalo

Oba tímy čaká vo štvrtok úvodný zápas 4. predkola Európskej ligy. Liberec hrá s Hajdukom Split a Jablonec s Ajaxom Amsterdam.

"Bez ohľadu na výsledok myslím, že diváci videli dramatické stretnutie do posledných sekúnd. Obe mužstvá siahala po víťazstve. My sme doháňali celý druhý polčas tú chybu, ktorú sme urobili v závere prvého polčasu, kedy sme dostali od Luckassena gól do bet365 mobil šatne. Druhý polčas sme potom mali vo svojej moci, boli sme lepším tímom, hnali sme sa za vyrovnaním. Podarilo sa nám to až v samom závere, "hodnotil jablonecký tréner Jaroslav Šilhavý.

Oba celky tiež postrádali v derby jednu oporu.Liberecký kapitán Pavelka nemohol nastúpiť kvôli čre vnej viróze, Jablonci zase chýbal najlepší bet365 bonus strelec minulej ligovej sezóny obranca Novák.

Na mokrom teréne sa bet365 stavky hral od úvodu rýchly a bojovný futbal, ale šancí príliš nebolo. Jablonec začal trochu aktívnejšie a zahrozil ako prvý, Pospíšilová ranu však vyboxoval Koubek. Po polhodine mal šancu Mingazov a na malom vápne na poslednú chvíľu zakročil hosťujúci Coufal.

V závere polčasu pridal Liberec.


Päť minút pred prestávkou prepadol loptu k Luckassenovi, ktorý išiel sám na bránku, ale domáci gólman Hrubý jeho šancu vychytal. Holandský útočník udrel až z následného rohu, keď si naskočil na center a hlavou prekonal Hrubého.

Po zmene strán mohol Luckassen pridať druhý gól.Jeho strelu z dobrej pozície však zrazil domáci obranca a Liberec sa márne dožadoval penalty za ruku.

Na druhej strane si v 55. minúte nabehol na dlhý pas za obranu Karavajev, ale Koubek dobre zmenšil uhol a domáce bek zakončil len do bočnej siete.

Oveľa bližšie k vyrovnaniu mal Jablonec za dve minúty, kedy si na center z priameho kopu nabehol Wágner, ale sám pred Koubka hlavou neuspel a len nechal vyniknúť hosťujúceho brankára.

< p> Domáci sa tlačili dopredu a tým vznikal hosťom priestor pre brejky. Po jednom z nich pálil striedajúci Rabušic a Hrubý loptu vyrazil mimo.

Keď už sa zdalo, že Liberec náskok udrží, prišlo vyrovnanie.Koubek po prudkom centre ešte Benešov prvý pokus vyrazil, ale dorážka už zapadla oblúkom do siete.

Domáce mohli v päťminútovom nastavení dokonca otočiť skóre, ale Liberec dva Zavar vo vápne prežil. Na dru hej strane potom Rabušic vychytal Hrubý.

"Na jednej strane vo mne prevládajú pozitívne emócie z bet365 nášho výkonu, z ktorého som nadšený. Pred niektorými hráčmi musím zložiť klobúk, pretože nás sprevádzali pred stretnutím obrovské problémy so skladaním zostavy. Niektorí hráči boli dopoludnia na infúziách, mali žalúdočné problémy. Pavelka musel odísť do nemocnice.Hráča sme ale k dispozícii mali a chceli sme to odohrať, "povedal liberecký tréner Jindřich Trpišovský.

bet 365

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.